Arama

LoLons Ekibinden Çocuk İsim Önerileri

Hamile olduğumuzu öğrendiğimiz an düşer aklımıza, çocuğumuz kız mı olacak yoksa erkek mi? En heyecanlı bekleyişlerden biridir çocuğumuzun cinsiyetini öğreneceğiniz günü bekleme süreci. Sonra beklenen gün gelir, bebeğimizin cinsiyeti artık belli olmuştur, şimdi de heyecanla çocuk isimleri düşünmeye başlarız. Bazılarımız için çocuğumuzun ismi çoktan hazırdır. Bazılarımız ise kararsızdır, en güzel ismi bulmaya çalışır. İnternette değişik çocuk isimleri sayfalarında kaybolur, çocuğumuza en anlamlı ismi bulmaya çalışırız. İsim kadar çocuk isimlerinin anlamı da önemlidir. Bazen aklımızda bir isim olur ama anlamını sevmeyiz ve hemen vazgeçeriz. Ülkemizde şöyle bir inanış da vardır, çocuklar isimlerinin anlamını taşır diye, o yüzden çok seçici davranan ebeveynler de vardır. Tabii ki bu sadece bir inanıştır kesinlikle.

Biz de Lolons ekibi olarak, size bu konuda nasıl bir fayda sağlayabiliriz diye düşündük taşındık ve sizler için çocuk isim önerileri hazırlamaya karar verdik! Haydi başlayalım!

Lolons’tan Melike Size Şu İsimleri Öneriyor

Zehra: Zehra isminin kökeni Arapçadır. Türkiye’de sık kullanılan isimler arasında olan Zehra ismi, ziynet, süs, ay kadar parlak olan, ay suratlı anlamlarına gelmektedir. Bununla beraber Hz. Muhammed’in kızı Fatma’nın takma adı olan bu isim Kuran’da da geçmektedir.

Duru: Duru, kökeni Türkçe olan bir isimdir. Kız bebek ismi olan Duru; temiz, pak, berrak, açık, aydınlık anlamlarına gelmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre diğer anlamları, pürüzsüz ten, arınmış bir dildir.

Tuna: Tuna isminin kökeni Türkçedir. Görkemli, gösterişli, çok bol olan, hoş, güzel ve yavru anlamlarını taşır. Bu isim, hem kız hem erkek çocukları için kullanılmaktadır.

LoLons’tan Nevin Size Şu İsimleri Öneriyor:

Enes: Enes isminin kökeni Arapçadır. Enes ismi, insan anlamına gelmektedir. Arapçada Soylu Arap atı anlamına da geldiği söylenmektedir. Enes, erkek çocuklarına verilen bir isimdir.

Melek: Melek ismi, kökeni itibariyle Arapçadır. Melek; terbiyeli, uysal kişi aynı zamanda Tanrı ile insan arasında aracılık yapan ve nurdan olduğuna inanılan manevi bir varlık anlamına gelmektedir. Melek ismi, kız çocuklarına verilmektedir.

Mina: Mina isminin kökeni Arapçadır. Mina ismi, billur, şeffaf renkli, iskele, şarap şişesi anlamlarına gelmektedir. Kız çocuklara verilen bir isimdir.

LoLons’tan Mehmet Size Şu İsimleri Öneriyor:

Simay: Simay ismi, hem Türkçe hem de Fas kökenlidir. Kız çocuklarına verilen bir isimdir. Anlamı ise, gümüş gibi parlak aydır.

Umay: Umay isminin kökeni Türkçedir. Umay ismi, çocukları ve hayvanları koruduğuna inanılan tanrıça anlamına gelmektedir. Kız çocuklarına verilen bir isimdir.

Alperen: Alperen isminin kökeni Türkçedir. Alperen isminin anlamı ise yiğit, cesur, yürekli kişidir. Alperen ismi, erkek çocuklarına verilmektedir.

LoLons’tan Uğur Size Şu İsimleri Öneriyor

Linda: Linda ismi hem İspanyolca hem Latin kökenlidir. Kız çocuklarına verilen bir isim olan Linda, İspanyolcada güzel anlamına gelmektedir. Yunan mitolojisinde Rodos’ta yer alan ve kendisine tapınılan Danaus’un kızı anlamına gelmektedir.

Lorin: Lorin isminin kökeni Türkçedir. Kız çocuklarına verilen bir isimdir. Lorin ismi, aydınlık anlamına gelmektedir. Kökeni Kürtçeye uzanan Lorin ismi, kız çocuklarına verilmektedir.

Rinde: Rinde isminin kökeni Kürtçedir. Anlamı ise güzelim demektir. Rinde ismi, kız çocuklarına verilmektedir.

LoLons’tan  Gözde Size Şu İsimleri Öneriyor

Beren: Beren isminin kökeni Türkçedir. Beren ismi, hem kız hem erkek için kullanılabilmektedir ama yaygın kullanımı kız çocukları içindir. Güçlü, kuvvetli, akıllı, zeki, tanınmış, ünlü anlamlarına gelmektedir.

Cenk: Cenk ismi köken olarak Farsçadır. Erkek çocuklarına verilen isim olan Cenk, savaş veya harp anlamına gelmektedir.

Yağız: Yağız isminin kökeni Türkçedir. Yağız isminin anlamı, esmer ve yiğittir. Bakımlı hayvan anlamına da gelmektedir. Yağız, erkek çocuklarına verilen bir isimdir.

LoLons’tan Özge Size Şu İsimleri Öneriyor

Uraz: Uraz isminin kökeni Türkçedir. Uraz ismi, şans, talih anlamlarına gelmektedir. Hem kız hem erkek çocuklarına verilen bir isimdir.

Aral: Aral ismi Türkçe kökenlidir. Birbirine yakın adalar topluluğu anlamına gelen Aral, erkek çocuklarına verilen bir isimdir.

Şüheda: Şüheda isminin kökeni Arapçadır. Kuran’da birçok ayette geçen Şüheda ismi hem erkek hem de kız çocuklarına verilen bir isimdir. Anlamları ise; tanık, şehit veya şehitlerdir.

LoLons’tan Burcu Size Şu İsimleri Öneriyor

Ece: Ece isminin kökeni Türkçedir. Ece, üstün yeteneği olan güzel kadın, kraliçe anlamlarına gelmektedir. Kız çocuklarına verilen bir isimdir.

Eylül: Eylül ismi Arapça kökenlidir. Eylül ismi, yılın dokuzuncu ayı olan Eylül anlamına gelmektedir. Kız çocuklarına verilen bir isimdir.

Cem: Cem ismi, hem Farsça hem Arapça kökenlidir. Toplama, derleme, hükümdar, sultan, Büyük İskender’in ve Hz. Süleyman’ın lakabı anlamlarına gelmektedir.

Kız çocuk isimleri önerileri diyerek yola çıkıyoruz bir bakıyoruz unisex kullanılabilen erkek çocuk isimleri de ilgimizi çekmeye başlamış, o yüzden fazla seçenek de bazen kafa karıştırabiliyor. İnsan en çok söylerken mutlu olduğu, anlamını çok sevdiği isimde takılı kalıyor. Bu yüzden çocuğunuz için içinize en sinen, tınısını, anlamını sevdiğiniz, sizde bir hikâyesi olan ismi tercih etmenizi diliyor, LoLons ekibi olarak başka bir öneri yazısında görüşmek üzere diyoruz!

Bir yanıt yazın