Arama

Bebek Bakım Çantasında Neler Olmalı?

Hamilelik, doğum derken o kadar çok yeni şey öğreniyoruz ki bir süre sonra öğrendiğimiz her konuyla ilgili uzman kişi bile olabiliyoruz. Bebeğimiz doğmadan önce alışveriş listemizi hazırladık, alışverişlerimizi yaptık,  kullanışlı ve kullanışlı olmayan her malzemeyi, eşyayı artık çok iyi biliyoruz.

Bebeklerin cildi çok hassas olduğu için onun tenine değen her şey en az onun kadar hassas olmalı, o yüzden de kıyafet, bebek bakım ürünleri konusunda dikkatli olmakta fayda var. Bebek bakım çantası doğumdan sonra yanımızdan ayırmayacağımız en önemli eşyalardan biri kesinlikle. Peki, bebek bakım çantası malzemeleri neler olmalıdır? Bunun için siz kendinizi hiç yormayın ve haydi gelin sizin için hazırladığımız listeye beraber göz atalım!

Bebeğimiz yaklaşık 3 yaşını doldurana kadar bebek bakım malzemelerine ihtiyaç duyarız, bu yüzden bu malzemeleri bulunduracağımız çantanın büyüklüğü, kullanışlılığı önemlidir. Çantanızın geniş ve kullanışlı bir çanta olmasını tavsiye ediyoruz. Dışarıda, aile ziyaretinde veya evde bile olsak ihtiyaç duyacağımız her şeyin elimizin altında olması kolaylık açısından son derece önemlidir. Dışarı çıktığımızda işler biraz daha zorlaştığı için çantanın içine hangi eşyadan fazla koyduğumuzu, alınmaması gereken şeyleri de aldığımızı ve boşuna kendimize yük oluşturduğumuzu fark edemeyebiliriz. Bebeğimizin ihtiyaçları ve kendi alışkanlıklarımızla beraber bebek bakım çantamız şekillenecektir.

Bebek Bakım Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?

İlk aşamada bebeğimizin ihtiyaç duyduğu malzemelerin listesini yapmak gerekir. Mümkünse de bebek çantası evde kapı girişinde hazır tutulmalıdır. Acil durumlarda çanta direk alınıp evden çıkılabilir durumda olursa daha hızlı hareket edebilirsiniz.

  • Ek Besin (Anne Sütüyle Beslenmiyorsa): Eğer bebeğiniz direk anne sütüyle beslenmiyorsa mama, süt, ek besin olarak ne veriyorsanız onları yanınıza almalısınız. Yan ürün olarak da yanınıza önlük, biberon, tabak, çatal-kaşık seti, su da almalısınız.
  • Isı Yalıtımlı Mama Çantası: Biberon ve hazırladığınız mamanın muhafazası için ısı yalıtımlı mama çantası edinebilirsiniz, böylelikle mamayı ısıtma veya soğutma derdinden kurtulmuş olursunuz.
  • Göğüs Pedi: Direk anne sütüyle beslenen bebekler için yanınıza göğüs pedi ve hem bebek hem kendiniz için yedek üst almanız gerekebilir.
  • Müslin Bez-Örtü: Müslin örtüler çok çeşitli alanlarda kullanılabildiği için yanınıza birkaç tane almanız önemlidir. Gerektiğinde arabada güneşlik, mama örtüsü, alt değiştirme örtüsü, ter bezi, önlük, battaniye gibi işlevleri olan müslin örtüler bebek bakım çantasının olmazsa olmazlarındandır. Küçük ve büyük boylarından çantanıza atmanızda fayda var.
  • Alt Değiştirme Matı: Katlanabilir alt değiştirme matı ile istediğiniz yerde ev hijyeninde gibi bebeğinizin altını değiştirebilirsiniz. Çok fazla yer kaplamayan ve katlanabilir olan matları tercih edebilirsiniz.
  • Bebek Bezi: Bebek bakım çantanızın olmazsa olmazlarından biri olan bebek bezlerini yeterli miktarda çantanıza atmayı unutmayın.
  • Bebek Bezi Torbası: Bebek bezinizi ve çöplerinizi atabileceğiniz bebek bezi torbalarından yanınıza almanız hijyen açısından faydalı olacaktır.
  • Islak Mendil: Bebeğinizin ne zaman ve nasıl kirleneceğini bilemezsiniz o yüzden dışarı kısa süreliğine dahi çıksanız çantanıza ıslak mendil atmayı unutmayın.
  • Pişik Kremi: Bebeğinizin altını aldıktan sonra güvendiğiniz markanın pişik kremini kullanmanız bebeğinizin hassas cildinde pişik oluşumunu engelleyecektir.
  • Bebek İçin Yedek Kıyafet: Bebeğinizi ne kadar kontrol ederseniz edin, kıyafetine sızıntılar olabilir bu yüzden çantanızda yedek kıyafet kıyafet bulundurmanızda fayda var.
  • Emzik (Bebeğiniz Kullanıyorsa): Eğer bebeğiniz kullanıyorsa sakinleşmesini ve uykuya dalmasını istediğiniz anlar için kullanabileceğiniz, bebeğinizin damak yapısına uygun emzikleri bebek bakım çantanızda bulundurmayı unutmayın, özellikle tatilde veya dışarıda işinize çok yarayacaktır.
  • Şapka: Bebekler hassa cilde sahip oldukları için çantanızda mevsime göre şapka bulundurmanız değişen hava şartlarında size yardımcı olacaktır.
  • Battaniye: Çantanızda her zaman ince de olsa bir battaniye olmasında fayda var.
  • Sağlıklı Atıştırmalık: Eğer bebeğiniz ek gıdaya başladıysa acil durumlar veya ara öğünler için hem kendiniz hem de bebeğiniz için çantanıza sağlıklı atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz.
  • Oyuncak: Çok yer kaplamayan ve bebeğinizin yaşına uygun birkaç oyuncak çantanıza koymanız bebeğinizi dışarıda oyalamanıza yardımcı olacaktır.
  • Güneş Kremi: Bebeğiniz altı aydan büyükse vücuduna uygun bir güneş kremi kullanabilirsiniz, güneşin olumsuz etkilerinden bebeğinizi korumuş olursunuz. Altı aydan küçük bebekler için şapka ve gölgelik kullanılabilir.
  • El dezenfektanı: Bebeklerin bağışıklıkları çok düşük olduğu için mikroplara karşı daha savunmasızdırlar. Covid-19 virüsü hayatımıza girdiğinden beri bu konuda daha da hassas olmalıyız, bebeğinize dokunmadan önce ellerinizi dezenfekte etmeniz için veya ona mikrop taşımamak için çantanızda küçük de olsa el dezenfektanı bulundurmanızda yarar var.
  • Yara Bandı: Özellikle yeni yürümeye başlayan bebeğiniz ufak da olsa vurma, çarpma gibi yaralanmalar yaşayabilir, bu gibi durumlar için yanınızda yara bandı bulundurmanız faydalı olabilir.
  • Ateş Ölçer: Her duruma hazırlıklı olmak açısından çantanızda bir adet ateş ölçer bulundurmanız faydalı olacaktır.
  • Emzirme Önlüğü: Bebeğiniz küçükse düzenli olarak beslemeniz gerekeceğinden uygun bir yer bulma telaşına girmemek için çantanızda emzirme önlüğü bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Bebek bakım çantasına koyabileceğiniz farklı malzemeler de olabilir tabi ki ama biz sizinle en önemli malzemeleri paylaşmak istedik, bunların dışındakiler sizin kendi kişisel ihtiyaçlarınız olup kendi stilinizde çantanıza ilaveler yapabilirsiniz.

Bebeğimiz bizim en kıymetli varlığımız ve kuşkusuz her şeyin en iyisini hak ediyor. Siz de bebek bakım çantasına neler koymalıyım diyorsanız lolons.com’u ziyaret etmeyi unutmayın. Pişik kreminden müslin örtüye, emzikten ateş ölçere kadar aradığınız her şey lolons.com’da.

Unutmayın LoLons her zaman yanınızda!

Bir yanıt yazın