Arama

Hamilelikte Giyim İpuçları

Çoğumuz hamilelik zamanında genellikle yanlış ve hatalı kıyafet seçimleri yapıyoruz ve bu çok doğal. Peki, nasıl doğru kıyafet seçimi yapabiliriz? Hamilelik döneminde nelere dikkat edilmeli? Hamilelik döneminde hem şık hem rahat nasıl oluruz? Sakın endişelenmeyin! Ne yükselen kilolar, ne de diğer olumsuz etkiler siz anneleri etkileyebilir! Yazımızda vereceğimiz tavsiyeler sadece sizi değil, bebeğinizi de koruyacak; daha sağlıklı bir hamilelik dönemi yaşamanıza yardımcı olacak.

İlk Üç Aylık Hamilelik Zamanı

Hamileliğinizin ilk üç aylık zamanında fazla bir kilo artışı gözlenmeyecektir dolayısıyla dolabınızda bulunan kıyafetleri gönül rahatlığı ile tercih edip giyebilirsiniz. Dolabınızdaki kıyafetleri rastgele kombin yapıp gözden geçirin, kıyafetlerinizi daha keyifli bir hale getirin.

Karnınızın Büyüme Dönemine Girdiği Zaman

Her zaman giymekte olduğunuz pantolonun düğmesini ilikleyememeye başladığınız zaman sakın kendinizi hemen depresif ruh haline ve alışverişe kaptırmayın. Üzerinize belinizi sıkmayacak lastikli pantolon, tayt ve bol bir tişört, bluz veya tunik tercih edebilirsiniz. Özellikle bu dönemde satın alacağınız pantolonlar için dikkat etmeniz gereken ufak noktalar bulunmakta.

Hamilelik döneminde satın alınan pantolonun bel kısmında bulunan ve karnı kaplayan kısmın örme bir kumaştan yapılmış olması önemli ve bandın esnek olması gerekiyor. Hamilelik sırasında vücudun en çok büyüyen bölgesi, tahmin edebileceğiniz üzere karın bölgesidir. Bu karın kısmını kaplayacak olan kumaşın ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir aksi takdirde karın bölgesini aşırı derecede sıkarak bebeğinizi rahatsız edebilir.

Pantolon seçiminizde dikkat etmeniz gereken diğer bir kısım eğer boyunuz uzunsa geniş kesime sahip veya bol paçası olan pantolonlar; boyunuz biraz daha kısa ise sonu bilekte olan kapri pantolonlar tercih etmenizde fayda var. Bol paça pantolonlarla birlikte vücudunuza tam oturan üstler; dar pantolonlarla ise bol tuniklerin birlikte giyilmesi daha şık gözükmektedir. Hamilelik döneminde alınan kıyafetlerin sadece hamilelik sırasında giyildiğini unutmayıp, fuzuli masraf yapmamaya ve tasarruf etmeye özen gösterin.

3 Ay Sonrası

Karnınız büyümeye başlamış ve gündelik hayatta giydiğiniz kıyafetler olmamaya başladı ise hamilelik dönemi için alışveriş yapma zamanınız gelmiş demektir. Bu dönemde yeni annelerimizin yaptığı en büyük hatalardan biri sadece hamile dükkanlarını gezmeleridir. Birçok mağazada hamile kıyafeti satılmasa bile kendiniz için ufak dokunuşlar yapabileceğiniz kıyafetler ve aksesuarlar bulunmaktadır. Kombin yapmaya çalışırken kendi bedeninizden 2-3 beden büyük kıyafet almamaya özen gösterin. Hamilelikte rahat olmak isterken daha kilolu gözükmenize yol açabilir.

 

Kesim ve Kalıp Detayları

Bir kıyafetin vücut üstünde güzel gözükmesini sağlayan en önemli etkilerden biri de sahip olduğu kalıptır. Her markada bizim vücudumuza uygun olan kalıp ve kesimler olmaması muhtemel.

Hamilelik sırasında gözle görünür bir şekilde değişim olan karın ve göğüs bölgeleri için üst kesimi bol olan kıyafetler tercih edilmesinde fayda var. Bunun için robadan bol kesime sahip bluz, elbise veya tunikler işinize yarayacaktır.

Hamilelik sırasında zaman zaman daralmalar ve sıcak basmalar yaşayabilirsiniz, bu sebeple üst giyiminde yakalı ve boğazlı kesimlere sahip kıyafetlerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. V yaka veyahut salaş yuvarlak yakalara sahip kıyafetler giyilmesi en rahat ve daraltmayan modellerdir. Hamilelik döneminde vücudunuz değiştiği için dar kesim giyilmesi gün içinde özellikle de dışarıda büyük zorluklar yaşamanıza neden olabilir.

Bu yazımızda hamilelik döneminde giyinmeyi dert etmemeniz gerektiğini ve nasıl hem rahat hem de şık görünebileceğinizi anlatmaya çalıştık, merak ettiğiniz noktaları yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşünceye dek hoşça kalın!

 

 

Bir yanıt yazın