Arama

Bebek Arabası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek arabası hem ebeveynler hem de bebekler açısından en önemli konulardan birisidir. Bebek arabası alırken gitsin yeter mantığıyla almamız daha sonrasında büyük sorunlara yol açabilir. Bebek arabası seçimi sırasında iyi araştırma yapmak gerekmektedir. Bu araştırmaları yaparken nelere dikkat etmelisiniz, hangi hususlara öncelikli olarak bakmalısınız yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.

  • İlk olarak ebeveynler açısından en önemli husus bebek arabasının ağırlığıdır. Bebek arabasının ağırlığı hem kullanımı hem de taşınması sırasında çok önemlidir. Burada yapılan en büyük yanlış bebek arabalarının boş bir şekilde hareket ettirildiğinde hafif gelmesidir. Aksine bebeğiniz sürekli gelişiyor ve kilosu artıyor. Bebeğinizin kilosu arttıkça o hafif gelen bebek arabasının kullanımı güçleşecektir. Yani kısacası bebek arabası alırken ağırlığını boş olarak değil bebeğinizin gelişiminde üzerine eklenecek ağırlığıyla hesaplamanız gerekecektir.
  • Bir diğer unsur ise yine ebeveynlerin arabayı kontrol etmesi ve daha rahat kullanması için tekerleklerinin boyutudur. Bebek arabalarını sürekli olarak düz yollarda kullanmıyoruz. Engebeli yollarda hem sorunsuz ilerlemek hem de bebeğin rahatsız olmamasını sağlamak için büyük tekerleklere sahip bebek arabası tercih etmeliyiz. Büyük tekerleğe sahip bebek arabaları hem engebeli yollarda büyük kolaylık sağlamaktadır hem de kaldırım gibi yüksek olan yerlere çıkabilmektedir.
  • Bebek arabalarında en sık karşılaşılan sorun devrimleri ve dengesiz durmalarıdır. Bu sorunun başlıca sebebi ağırlık merkezlerinin doğru olmamasıdır. Bebek arabası alırken ağırlık merkezinin tam orta noktada olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ağırlık merkezinin ortada olmaması hem devrilme riski ortaya çıkarır hem de daha fazla yorulmanıza sebep olur.
  • Ebeveynler sürekli olarak bebek arabasındaki bebeğini kontrol etmek ister. Bu kontrol esnasında sürekli olarak bebek arabasının önüne geçmek zorunda olmak hem yorucu hem de tehlikeli bir iştir. Bu yüzden bebek arabalarının tentelerinde bebeği görebilmek için bir alan bulunması veya bebeğinizin size doğru bakması çok önemlidir.
  • Bebek arabasının kolay kullanılması ve kolay yön verilmesi için tutuş şekli çok önemlidir. Daha önce bebek arabası deneyiminiz olmadıysa tutma yerlerini mağazalarda incelemeniz gerekmektedir.
  • Bebek arabasının fren sisteminin çok güçlü olması gerekmektedir. Fren sistemi bebek arabasını bir yerde sabit bıraktığınızda veya yokuş inerken kullanacağınız en önemli unsurdur. Bazı bebek arabalarında tekerlerdeki frenler ayrı ayrı kitlenmektedir bazı bebek arabalarında ise frenler ortak bir noktadan kitlenmektedir.
  • Tekerleklerinin büyük olmasının yanı sıra bebeğinizin daha az sarsılması ve daha rahat yolculuk yapabilmesi için süspansiyon sisteminin de iyi olması gerekmektedir.
  • Bebeğin yolculuğunda güneşten, tozdan, rüzgârdan ve seslerden etkilenmemesi için bebek arabasında bulunan branda çok önemlidir. Bu brandanın normal bir bez parçası gibi değil daha kalın bir malzemeden yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca bebek arabası brandasının boyu da çok önemlidir. Brandası daha uzun olan bebek arabaları toz, ses ve rüzgâra karşı daha fazla koruma sağlamaktadır. Ayrıca brandanın kolay takıp çıkarabiliyor olması temizlik açısından çok önemlidir. Bebek arabası brandası sık kirlendiği için temizliğinin kolay olması ebeveynlerin işini kolaylaştırmaktadır.
  • Bebek arabası kullanan ebeveynler sürekli olarak bebeklerini kontrol edemezler. Bu sebeple bazen bebeklerin uyku esnasında ayakları arabadan düşebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için ayaklığa sahip bebek arabaları tercih edilmelidir.
  • Eğer aracınız varsa ve bebek arabasını araca koyacaksanız kolay katlanıyor olması ve katlandığında çok fazla yer kaplamaması çok önemlidir. Bebek kucağınızda iken veya arabada yalnız başına dururken sizin çok uzun süre bebek arabasını katlamaya uğraşmanız sağlıklı olmayacaktır. Bu durumun önüne geçebilmek için kolay katlanan bebek arabası tercih etmelisiniz. Ayrıca bebek arabasının katlandığında bagaja kolay konulması ve çok fazla yer kaplamaması da önemli bir diğer etkendir.

Bebek arabası seçimi yaparken tasarımdan ziyade söylediğimiz bu unsurlara dikkat etmeniz, hem sizin hem de bebeğinizin konforu açısından önemli olacaktır.

Bir yanıt yazın