Arama

Bebeğinizin Bavulunda Mutlaka Bulundurmanız Gereken 9 Eşya

Şehir hayatından bunalıp sadece biraz dinlenmek isteyen aileler için tatiller çok önemlidir. Tatile çıkmak için yapılan hazırlıklardan en uğraştırıcısı fakat en zevklisi olan çanta, bavul işleri ile uğraşmaktır. Fakat çanta hazırlamak her zaman eğlenceli olmayabilir. Tam her şeyi hazırladım deyip yola çıktıktan sonra bebeğiniz için lazım olan bir eşyayı koymayı unuttuğunuzu fark edebilirsiniz. Bu olayın yaşanmaması adına bebek bavuluna neler koymanız gerektiğini önceden planlamanız ve her şeyi düşünmeniz gerekir. Bu yazımızda planlamanızı kolaylaştıracak, bavulunuzda bulundurmanız gereken bir eşya listesi hazırladık!

Nelere Dikkat Edilmeli?

Bavullar fazla büyük olmadığı için her şeyi yanınıza almanız mümkün olmayacaktır dolayısıyla bebeğiniz için oldukça önemli olan eşyalara önem vermeli ve elinizde başka bir bavul kalabalığı yaratmamalısınız.

  • İlk başta tatilinizin süresini ayarlayın ve o güne yetecek sayıda kıyafeti bavula koymaya önem gösterin.
  • Aynı ihtiyaç için birden fazla ürün koymamaya dikkat edin, ürün sayılarını uygun bir şekilde ayarlayıp bavula koyun.
  • Bebeğiniz için önemli olan ve bavulda oldukça yer kaplayan bebek bezi, oyuncak gibi eşyaları alabiliyorsanız gittiğiniz yerden almaya çalışın, bavulunuzu onlarla doldurmayın.
  • Yırtılma veya kaybolma ihtimali olduğu için yedek bir bebek ayakkabısı almayı ihmal etmeyin.
  • Havanın bir anda soğumasından dolayı bavulunuza örtü koymaya özen gösterin.
  • Bebeğinizin yiyebileceği atıştırmalıkları da koyabilirsiniz.
  • Uzun sürebilecek araba seyahatlerini bebeğinizin en konforlu şekilde geçirebilmesi için bavula küçük bir yastık koymayı ihmal etmeyin.

Bebek Bavuluna Eklemeniz Gereken Önemli 9 Eşya

Yağmurluk veya Hırka

Yaz tatili için bebeğinize yetecek kadar kıyafeti bavula koydunuz fakat tatilde akşamları serin, rüzgârlı ve yağışlı olabilir dolayısıyla bavula hırka veya yağmurluk eklemenizde fayda var.

Güneş Kremi

Bebeğinizin cildini yaz kış ayırt etmeksizin güneş ışınlarına karşı korumalısınız. Çünkü bebek cildi yetişkin cildine nazaran daha hassastır ve ışınlara karşı savunmasızdır. Bebeğinizin cildinde güneş yanığı oluşma ihtimalini minimuma indirmek için cildine uygun içeriğe sahip bir güneş kremini bavulunuza koymanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Sinek Koruyucu Sprey

Yaz tatili için gittiğiniz bölgelerde sivrisinek problemi ile karşı karşıya gelmeniz çok muhtemel. Sivrisinek ısırıkları yetişkinleri bile çileden çıkarırken bebeğinizde yaratabileceği etkileri düşünün. Bebeklerin kanı taze ve temiz olduğundan dolayı sivrisinekler bebeğinizi hedef alabilir. Bavulunuza ekleyeceğiniz sağlam içeriğe sahip sinek koruyucu sprey, yavrunuzu sivrisineklere karşı koruyacaktır.

Şapka ve Güneş Gözlüğü

Güneş kreminizi bavulunuza koydunuz fakat bebeğinizi güneşten korurken çok fazla dikkat etmeli, güneş yanığı riskini en aza indirmelisiniz. Yanık riskini en aza indirmek için bavulunuzda birer adet bebek şapkası ve gözlüğü bulunmasında fayda var.

Örtü

Tatilde yanınıza mutlaka almanız gerekenler arasında örtü de yer alıyor. Bebeğiniz seyahat sırasında uyurken üzerine örtmeye, bebek arabasında dururken sinekten ve güneş hasarlarından koruyup, örtüsü sayesinde istediği yere yatmasına yardımcı olacaktır.

Ateş ölçer

Yeni doğmuş bebeklerin ateşi sık sık yükselmeye müsaittir. Savunmasız yapılarından dolayı hava değişimi sırasında veya denize girip çıkarken ateşleri yükselebilir. Bebeğinizin ateşinden şüphelendiğiniz an ateşini kontrol edebilmek için mutlaka bavulunuzda bir adet ateş ölçer bulundurabilirsiniz.

İlaç

Bebeğiniz için kullanmakta olduğunuz demir, D vitamini gibi takviye edici ilaçları yanınıza almaya özen gösterin. Ayrıca ağrı kesici, ateş düşürücü, alerji kremlerinizde varsa bavulunuza koymanız yararınıza olacaktır.

Dezenfektan

Seyahat sırasında birçok yerde durup mola vermeniz gerekebilir. Mola yerlerine vardığınızda bebeğinizin bezini değiştirmeden hemen önce bebeğinizi yatırdığınız alanı dezenfektan ile temizlemek veyahut bebeğiniz yemek yiyeceği masayı temizlemek için bavulunuzda mutlaka bir adet dezenfektan spreyi bulundurmalısınız.

Plaj Terliği / Deniz Patiği

Tatilinizde planınızda deniz de bulunuyorsa bebeğinizin küçük ayaklarının sıcak kumlardan ve çakıllardan zarar görmemesi için bavulunuzda bir çift bebek plaj terliği bulundurmalısınız. Destekli yürümeye devam eden bebekler için ise kaydırmaz tabana sahip deniz patikleri tercih edebilirsiniz.

Bu listeyi siz ebeveynlerin tatile çıkarken bebeğiniz hakkında endişelerinizi hafifletmek ve elimizden geldiğince yardımcı olmak için hazırladık, merak ettiğiniz konuları yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşünceye dek kendinize iyi bakın!

 

 

Bir yanıt yazın