Arama

Bebekler İçin Ev Yapımı Meyve Püresi Tarifleri

Bebeğinizin doğumundan sonra, uzunca süre bebeğinizi sadece anne sütüyle besleyerek gelişimine çok büyük katkı sağladınız. Sıra geldi ek gıda macerasına. Doktorunuzun kontrolünde ek gıdaya başlayacaksınız. Birçok yeni tarif deneyeceğiniz bir döneme hoş geldiniz!

Bebek püreleri ek gıda serüveninin vazgeçilmezidir. Bebek püresi nasıl yapılır bilmiyorsanız veya ek gıda püre tarifleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Lolons olarak bebekler için kolay meyve püresi tarifleri derledik. Meyvelerin oldukça besleyici aynı zamanda faydalı besinler olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocuğumuzun da meyve yeme alışkanlığını erken yaşlarda kazanmasını çok isteriz. Bebeğinizin ek gıdaya geçişte meyve püresi tüketmesi çocuğunuzun ilerleyen yaşlarda meyvelere karşı yabancılık çekmemesi için çok önemlidir.

Bebeklerin ek gıdaya başladıkları dönem ortalama olarak 4.-6. Aydır. Bebekler ek gıdaya başladığı bu dönemde gıdalar genellikle az miktarda, sade ve tek ürün olarak verilir. Bebek meyve püresi de bu aşamada en ideal gıdalardan biridir. 5 aylık ve 6 aylık bebekler için püre tarifleri olan listemizden bebeğinizin alerjisi olan ürünleri çıkarıp farklı ürünlerle uygulama yapabilirsiniz. Bebekler için evde meyve püresi nasıl yapılır diye düşünüyorsanız bu yazımız size oldukça yardımcı olacaktır.

Başlamadan önce size birkaç konuda öneri niteliğinde bilgi paylaşımında bulunmak isteriz. Bebeğiniz için meyve püresi hazırlarken kullandığınız ürün, gıda, malzemeler de oldukça önemlidir. Meyve püresi için kullanacağınız meyvelerin doğal, ilaçsız, katkısız olmasına özen göstermelisiniz. Blender ile meyve püresi yapmak oldukça pratiktir, bu aşamada cam rende ve cam rondo kullanmanız da yine bebeğiniz için en sağlıklı yöntemlerden biri olacaktır. Doktorunuzdan bebeğiniz için ek gıdaya geçme onayı aldıysanız, bebeğinizin alerjisi olduğu gıdaları iyi biliyorsanız ve bebeklere meyve püresi nasıl yapılır diyorsanız haydi gelin sizin için hazırladığımız kolay, sağlıklı ve besleyici meyve püresi tariflerine göz atalım!

1.Elma Püresi (4-6 ay):

Malzemeler:

1 adet veya yarım adet kırmızı elma

Hazırlanışı:

Elma önce yıkanır, daha sonra soyulur, en son olarak cam rendeden geçirilir. Elma püreniz hazır. Bebeğinize ara öğünde verebilirsiniz. Bebeğiniz eğer hazmetmede veya yemede zorlanırsa elmayı soyduktan sonra 10 dakika kadar sıcak suda haşlayıp daha sonra çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz. Yemeye alıştıktan sonra pişirmeden denemeye devam edebilirsiniz.

2.Muz Püresi (4-6 ay):

Malzemeler:

1 adet veya yarım adet yerli muz

Hazırlanışı:

Muz önce soyulur daha sonra düz tabakta çatalla ezilir. Muz püreniz hazır. Bebeğinize ara öğünde verebilirsiniz. Bebeğinize yedirmekte sorun yaşarsanız içine biraz anne sütü veya hazırlanmış formül mama ekleyip püreyi sulandırabilirsiniz. Eğer şeftali olgun değilse (sertse), şeftaliyi önce ılık suda haşlayıp daha sonra çatalla ezip ılıyınca verebilirsiniz.

3.Şeftali Püresi (4-6 ay):

Malzemeler:

Yarım adet olgun şeftali

Hazırlanışı:

Şeftali önce soyulur daha sonra çatalla ya da cam rondo kullanılarak ezilir. Şeftali püresi hazır.

Bebeğinize ara öğünde verebilirsiniz.

4.Gün Kurulu, Elmalı, Yulaflı Püre (4-6 ay):

Malzemeler:

Yarım elma rendesi
3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı su
Anne sütü veya formül mama

Hazırlanışı:

1 adet kuru kayısı önce yıkanır sonra küçük küçük doğranır. Yulaf ve kuru kayısı 1 su bardağı suda yumuşayana kadar pişirilir. Yumuşayan yulaf ve kuru kayısılar pişme işlemi tamamlandıktan sonra rondodan geçirilir. Karışım ılıdığında içine cam rendeden geçirilmiş yarım elma eklenir.

Bu püreye piştikten sonra anne sütü veya formül mama da ekleyebilirsiniz. Püreniz hazır.

Tek öğünde bebeğinize verebilirsiniz.

5.Havuç ve Elma Püresi (4-6 ay):

Malzemeler:

Yarım elma
Yarım havuç

Hazırlanışı:

Havuç ve elma önce soyulur daha sonra yıkanır. Daha sonra 1 çay bardağı su koyulmuş tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra tabağa alınıp çatalla ezilir.

Püre ılıkken bebeğinize yedirebilirsiniz.

6.Bal kabağı ve Armut Püresi (7-9 ay):

Malzemeler:

1 orta boy bal kabağı (450 gr.)
1 adet olgun, sulu armut

Hazırlanışı:

Bal kabağı önce soyulur sonra ikiye bölünür. Daha sonra tohumları çıkarılıp doğranır. Yaklaşık 12 dakika buharda pişirilir. Armut soyulur, çekirdekleri çıkarılır, doğranır. Buharlı pişiricide kabak yumuşayıncaya 5 dakika kadar pişirilir. Daha sonra karıştırıcıda püre haline getirilir.

Ara öğünde bebeğinize verebilirsiniz.

7.Avokadolu Muzlu Püre (7-9 ay):

Malzemeler:

Yarım avokado
Yarım muz

Hazırlanışı:

Avokado ve muz önce soyulur daha sonra içine anne sütü ve suyla hazırlanmış formül mama eklenebilir. Avokadolu muzlu püre hazır.

Ara öğünde bebeğinize verebilirsiniz.

8.Mango, Yaban Mersini ve Avokado’dan Oluşan Meyve Püresi:

Malzemeler:

Yarım su bardağı yaban mersini
¼ mango, küp şekilde doğranmış ve soyulmuş
¼ avokado, kabaca doğranmış ve soyulmuş

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler orta boy kâseye koyulur, el blenderı kullanılarak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Gerekirse biraz su eklenebilir.

Bebeğinize ara öğün olarak verebilirsiniz.

9.Yoğurtlu Meyve Püresi (7-12 ay):

Malzemeler:

1 adet yerli muz
¼ elma
2 adet çilek
1 kaşık yoğurt

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler çukur kâseye konulup, karışım püre haline getirilir.

Ara öğün olarak bebeğinize verebilirsiniz.

10.Tarçınlı Meyve Püresi (7-12 ay):

Malzemeler:

2 adet kırmızı erik
1 adet muz
1 adet ceviz
Tarçın

Hazırlanışı:

Eriklerin suyu çıkarılıp az suda haşlanır. Bütün malzeme blendırdan geçirilir.

Bebeğinize ara öğün olarak verebilirsiniz.

 

Kavanoz meyve püresi nasıl yapılır derseniz, bu tip püreler genellikle marketlerde hazır olarak satılır ve de o şekilde bilinir fakat kavanoz meyve püresini evde de yapabilirsiniz, hazırladığınız ev yapımı pürenin ağzını sıkıca kapatarak kavanozlayıp, kavanozlarınızı ters çevirip muhafaza eder ve saklarsanız, dışarı çıkarken yanınıza alıp rahatlıkla bebeğinize yedirebilirsiniz.

Son olarak hatırlatmak istediğimiz ise, bu tarifleri uygularken doktorunuzdan onay almanız, bebeğinizin alerjen durumunu kontrol etmeniz, bunun için de 3 gün kuralını uygulamanız yani bebeğinize ürünleri tattırarak ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Bebekler için ev yapımı meyve püresi tarifleri her ne kadar sağlıklı olsalar da püre yapımında kullandığınız herhangi bir ürün bebeğiniz için alerjen olabilir.

Bebek püreleri tarifi için artık İnternet’te çok fazla gezinmenize gerek kalmayacak. Sizin için hazırladığımız 10 adet bebek meyve püreleri tarifi işinizi çok kolaylaştıracak. Bebekler için sağlıklı meyve püreleri tariflerimizi yemek defterinize kaydetmeyi unutmayın. Bebeğinize şimdiden afiyet olsun.

Bir başka tarifte görüşmek üzere!

Kaynakça:

www.kidsgourmet.com.tr, www.diyetisyengamzealtinay.com, www.elele.com.tr

Bir yanıt yazın