Arama

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalıdır

Söz konusu bebekler ise yaptığımız hemen her işe daha fazla özen gösteririz. Bebek kıyafetlerini yıkamak da bunlardan yalnızca birisidir. Ciltleri gibi kıyafetleri de bizden oldukça hassas olan bebeklerin kıyafetleri nasıl yıkanmalı sorusunu sizin için cevaplıyoruz.

Bebeklerin tenleri, yetişkin insanlara kıyasla hayli hassastır. Biz ebeveynlere bu süreç boyunca düşen en önemli görev, bebeklerimizi korumak ve kendilerine bakabilecekleri döneme kadar onlara en iyi bakımı yapmaktır.

Bebek bakımında en önemli hususlardan biri de bebek kıyafetlerinin doğru yıkanmasıdır. Doğrudan cilde temas eden bu giysiler, makineye atılıp tekrar kullanılmamalı ve maksimum özenle temizlenmelidir. Diğer bir deyiş ile birkaç dakikalık yıkama programları, yetişkin deterjanları bebeklerimiz için yeterli değildir. Öncelikle içerisindeki maddeler bakımından en doğal deterjan bulunmalı, doğru yıkama programı seçilmeli, daha sonra ise özenle kurutulmalıdır. Haydi gelin, en doğru şekilde bebek kıyafetleri nasıl yıkanır beraber inceleyelim.

Eğer geniş bir çevreniz varsa, bebeğiniz çok da iştahlı ise çok kıyafeti olması oldukça normal bir durumdur. Yeni doğan bebeği görme esnasında gelen hediyeler, yedikleri fazla gelen ve bazen kusan bebeklerin üstleri ve altları derken; ufacık bebeğin dağ kadar kirlisi nasıl olabilir sorusunu kendinize sormanız oldukça doğal. Fakat tüm bunların moralinizi bozmasına izin vermeden, mis gibi kokan bebeklerimizin kıyafetlerinin de güzel kokması için adım adım ilerleyelim.

  • İlk olarak ürün üstünde bulunan etiketlere mutlaka göz atmalısınız. Ürün üzerinde bulunan yönlendirmeler, size kıyafetin yapımında kullanılan maddeler ve hangi yöntemle yıkamanın daha doğru olacağı konusunda yardımcı olacaktır.
  • Bir sonraki adım ise belki de bebek kıyafeti yıkama konusu içinde en önemli noktamız olabilir: Doğru deterjan seç Kimyasal içermeyen, alerjik olmayan bir temizleyici bulmak bir hayli önemlidir.
  • Temizlik konusunda fire vermemek için ön yıkama programlarını kullanmalıyız. Birçok mikrobu aradan çıkaracak olan bu programı uygulamadan önce etiket kısmını kontrol etmenizde de fayda var.


Bebeğin Kıyafetlerini Yıkamak İçin Yapılması Gerekenler

Bebek kıyafetlerini nasıl yıkayacağımıza değindikten sonra birkaç püf nokta üzerinde durmamızda fayda olduğunu düşünüyoruz. İşte sizin için bulduğumuz birkaç ufak tüyo!

Bebek Kıyafetlerini Ayırın

Bazen aynı kirli kıyafetler aynı sepet içerisinde bekletilebiliyor. Bu durum, hem yıkama öncesi hem de yıkama sonrasında yapıldığında kıyafetler arasında mikrop geçişine neden olabiliyor. Yıkama sırasında çıkmayan bakteriler, sizlerin kıyafetinden bebeğinkine geçebilir,  ayrıca yıkama sonrasında yine yetişkin kıyafetinde bulunan kimyasallar ( deterjan kaynaklı ), bebek kıyafetlerine geçerek alerjik etki yapabilir.

Doğru Deterjan Seçimine Özen Gösterin

Yazımızın başında da dediğimiz gibi deterjan seçimi temizlik aşamaları arasında en önemlisidir. Piyasada birçok ürün olduğu için biraz daha detaylandırmamızda fayda var. Öncelikle bebeğin alerjik durumu olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Eğer herhangi bir alerji söz konusu ise Temizlik&Hijyen kategorimizde bulunan hipoalerjik bebek deterjanlarını inceleyebilirsiniz. Fakat, alerji karşıtı bebek deterjanlarının diğer ürünlere kıyasla leke çıkartma konusunda daha başarısız olduğu da bilinen bir gerçek. Ayrıca Amerikan Pediatri Akademisi de yapmış olduğu deneylere dayanarak, herhangi bir alerji durumu söz konusu değilse bu ürünlerin kullanılmasına gerek olmadığını söylüyor.

Peki, biz ne kullanacağız diye düşünüyorsanız, sizlere Leke Çıkartıcı ürünleri tavsiye edebiliriz. Hem kimyasal içermeyen, hem de alerjik reaksiyon göstermeyerek sizleri tedirgin etmeyecek bu ürünler ile nispeten çok daha iyi bir temizleme performansı görebilirsiniz.  Minoris markasının ürünlerini incelemek için Bebek Leke Çıkartıcı kategorisine bir göz atabilirsiniz.

Bebek Çamaşırları Kaç Derecede Yıkanmalı?

Yazımızın başında ufak bir tüyo verdiğimiz bu konuda yapılacak en doğru hareket kıyafetin üstünde bulunan etiketi incelemek olacaktır. Etiket üzerinde yer alan direktifler her ne kadar bize yardımcı olsa da beyaz çamaşırları 40 derecede, renkli ve hassas çamaşırları ise 30 derecede yıkamak hem oldukça iyi bir temizlik yapacak hem de kıyafetlerin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Ayrıca bu konuda en merak edilen sorulardan bir diğeri ise “Yüksek sıcaklıkta yıkamak kıyafetleri daha iyi mi temizler?” sorusudur. Bu soruya cevabı ise UNICEF’in Covid-19 rehberi veriyor. Yapılan araştırmalara göre yüksek sıcaklık daha iyi bakteri öldürüyor fakat ürünlerin ömrünü azaltıyor, kumaşlara zarar veriyor ve israfa yol açıyor. Sonuç olarak 30-40 derecenin en optimize sıcaklık olduğunu, hem bakterilerden kurtardığını hem de kıyafetleri yıpratmadığını söyleyebiliriz.

 

İlk Kullanımdan Önce Bebek Eşyalarını Yıkamak Zorunda Mıyım?

Kıyafet alındıktan sonra, önce yıkamalı mıyım yoksa kullanmalı mıyım sorusu aslında sadece bebekler özelinde değil, genel olarak cevaplanabilecek bir sorudur. Mağazalardan veya internetten satın aldığınız her ürünü kullanmadan önce mutlaka yıkamalısınız. Bir marka her ne kadar hijyenik olursa olsun, ürünler sanayiden veya fabrikadan çıktığı için kirli olarak gelmektedir. Üzerinde gözle görülmeyen mikrop ve tozlar, hem sizi hem de bebeğinizi hasta edebilir.

 

Bebek Çamaşırları Ne Zamana Kadar Ayrı Yıkanmalı?

Daha önce de belirttiğimiz gibi bebek ciltleri çok hassastır. Aslında bu hassaslığın 3 temel sebebi vardır: Floranın henüz oluşmaması, derinin ince olması, yağ ve nem dengesinin henüz oturmaması. Bu 3 ana faktörünün göz ardı edilebilecek seviyeye gelmesi en az 1 sene sürmektedir. Fakat siz kendi düşüncenize göre 2 yıla kadar bile bekleyebilirsiniz.

Bebeğin Kıyafetlerini Yıkamadan Önce ve Yıkadıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazımızı tamamlamadan önce birkaç maddede kıyafetleri yıkamadan önce ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerin tekrar üzerinden geçmek istiyoruz. Bu konuda dikkat edilmesi gerekenler sırasıyla şu şekilde:

  • İlk olarak kirli bebek giysilerini ayrı bir sepette biriktirin.
  • Küflenme riskine karşı ıslak veya nemli kirlileri çok uzun süre bekletmeyin.
  • Ürünün üstünde bulunan etiketleri rehber olarak kullanın ve en optimize yıkama yöntemini elde edin.
  • Talimatlar ile yeterli bilgiye sahip olduktan sonra bebeği rahatsız etmemesi için etiketi kesin. Unutmaktan korkuyorsanız, bir köşeye not alabilirsiniz.
  • Deterjan seçiminde tıpkı bebeğinizin cildi gibi hassas davranın.
  • Kıyafetleri yıkarken yumuşatıcı kullanmamaya dikkat edin, bebeklerimizin cildi zaten kendiliğinden güzel kokmaktadır.
  • Çamaşır kurutma kağıtları bolca kimyasal maddeyi içermektedir, kullanmamaya özen gö
  • Bebek bezlerini diğer kıyafetlerden ayrı yıkayın.
  • Çok ufak kıyafetler (örneğin çoraplar) için çamaşır sepeti kullanabilirsiniz.
  • Kirlenmiş, üzerinde kusmuk veya başka bir leke bulunan ürünleri öncelikle elinizde yıkayın veya makinede ön yıkama programı ile temizleyin.
  • Yıkamayı tamamlandıktan sonra ya güneşte ya da temiz bir çamaşır askısında giysileri kurutmaya özen gösterin, uzun süre nemli kalmamalılar.
  • Kıyafetler kuruduktan sonra ütü ile temizliği daha da iyi noktaya taşıyabilirsiniz. Yüksek ısı sayesinde çamaşırlar çok daha hijyenik olacaktır.

Umuyoruz ki bu yazımız yeni anne adayları adayları için açıklayıcı ve öğretici olmuştur.

Bebeğinizin kıyafetleri için hassas detarjan arayışındaysanız eğer web sitemizdeki hijyenik temizleyicilere göz atmayı da unutmayın! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Bir yanıt yazın