Arama

Bebek Arabası Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek Arabası Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni ebeveynlerin en çok sorun yaşadığı konulardan birisi de bebek arabası alışverişidir. Uzun süren araştırmalar, çeşitli ürün modelleri, araçların işlevleri gibi konular ebeveynleri ve ebeveyn adaylarını çok yormakta; bu süreci zor bir hale getirmektedir. Yeni ebeveynlere ve ebeveyn adaylarına yol gösterecek detaylı bir rehber hazırladık. Bebeğiniz, artık kucakta taşınamayacak kiloya ulaştığında araba almanın vakti gelmiş demektir. Fakat hangi modeli almalıyız, ürünü alırken hangi sorular ile değerlendirmeliyiz? Tüm soruları sizin için cevaplıyoruz!

Bebek Arabası Konforlu Mu?

Şüphesiz ki bebek arabası alırken ilk dikkat etmemiz gereken husus konfordur. Bebeğinizi rahatsız edecek bir yapıya sahip olan araba, uzun süren yolculuklarda çocuğa rahatsızlık vererek yolculuğu zor bir hale getirebilir.

Bebek Arabası Güvenli Mi?

Bebek arabası satın alırken ilk olarak arabanın iskelet kısmının ( Metal bölümleri ) dayanıklı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Piyasada satılan birçok bebek arabası, daha hafif olması amacıyla kalitesiz metallerden üretilmektedir. Bu durum bebeğinizin can güvenliğini riske atabilir. Ayrıca bebek arabasında mutlaka emniyet kemeri olmalı, iskelet yapısı kolay açılıp kapanmaya müsaade etmelidir. Son olarak emniyet kemerinin, omuz kısmından kavrayan; 5 noktalı kemer özelliği göstermesine de dikkat etmelisiniz.

Güvenlik konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise Avrupa Güvenlik Standartlarına Uygunluk Belgesi’dir. Alım yapacağınız yere arabanın TS EN 1888 belgesini sorarak uygunluk durumunu teyit edebilirsiniz.

Pratik ve Kullanımı Kolay Mı?

Bebek arabalarının temel amaçlarından birisi de kullanım kolaylığıdır. Bir arabanın pratik ve kolay kullanılır olduğunu anlamak için şu maddelere göre inceleme yapabilirsiniz:

  • Kolay açılıp katlanma,
  • Araba kapandığı zaman az yer kaplaması,
  • Çift yönlü olması, ihtiyaca göre bebeğin size veya karşıya dönük olabilmesi,
  • Hafif olması,
  • Güçlü bir fren ve teker yapısına sahip olması,
  • Tekerlerin 360 derece dönüş yapabilmesi.

 Yeterince Garanti Süresi Var Mı?

Arabayı satın alırken ilk olarak kullanım sürenizi belirlemeniz gerekiyor. Satıcı tarafından verilen garanti süresi çok kısaysa, yaşanan herhangi bir problemde ürünü kullanamaz hale gelebilirsiniz.

Kullanım Amacına Uygun Mu?

Bebek arabasının nerelerde kullanılacağı, alım yaparken size bir hayli yardımcı olabilir. Örneğin, arabanın sürüleceği rota fazla engebeli ise daha dayanıklı ürünleri; eğer ürün uzun yürüyüşler için alınıyorsa daha hafif yapılı ve sizi yormayacak bebek arabası modellerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Bütçenize Uygun Mu?

Kendinize uygun modeller arasında birçok farklı değerlendirme yapıp hala istediğiniz ürüne ulaşamadıysanız, son olarak fiyat bakımından değerlendirme yapabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmenizi tavsiye ettiğimiz maddeler ise şunlardır;

  • Birbirine çok yakın özellikteki iki araba arasından fiyatı uygun olanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
  • Arabayı, daha sonraki bebeklerinizin de kullanmasını istiyorsanız kaliteli hammadde ile üretilmiş dayanıklı bebek arabalarını tercih edebilirsiniz. Böylece uzun yıllar boyunca tekrardan masraf yapmamış olursunuz.
  • Eğer bebek arabasını kısa süreliğine alıyorsanız, birkaç ay içerisinde puset kullanmaya geçecekseniz, fiyat konusunda daha rahat davranabilir; uygun fiyatlı bir ürünü tercih edebilirsiniz.

Kullanım Amacına Göre Bebek Arabası Çeşitleri

“Kullanım Amacına Uygun Mu?” alt başlığında da belirttiğimiz üzere, farklı ihtiyaçlara göre bebek arabaları bulabilirsiniz. Sizin için birçok ürün modelini ve hangi amaca uygun olduklarını araştırdık!

Standart Bebek Arabaları

Neredeyse en çok karşımıza çıkan ürün modeli Standart Bebek Arabalarıdır. Katlanabilir ve dayanıklı olan bu ürünler, uygun fiyatı sayesinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Standart Bebek Arabaları, genellikle 20 kiloya kadar olan bebek ve çocukları taşıyabilir.

Bastonlu Bebek Arabaları

Baston Sistemli olarak da bilinen bu bebek arabası, diğer ürün çeşitlerine göre oldukça pratik bir kullanım deneyimi sunmaktadır. Katlanıp adeta bir bastona dönüşen model, tek elle bile kullanılabilir.

İkizler İçin Bebek Arabaları

İkiz bebek sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilen İkiz Bebek Arabaları, iki bebeğin yan yana veya arka arkaya oturmalarını sağlayan bir sistemdir. Büyük bir iskelete sahip olması nedeniyle genellikle ebeveynleri yoran bu ürün, iki bebeği olan kişiler için ise tam aksine bir hayli avantajlı olmaktadır.

Travel Sistem Bebek Arabaları

Puset ve bebek arabasının birleşimi olan Travel Sistem Bebek Arabaları, gezmeyi ve rahatını seven ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Yüksek konforu, dayanıklı yapısı sayesinde uzun yolculuklarınızda bile endişe etmeden tercih edebilirsiniz.

3 Tekerlekli Bebek Arabaları

Spor yapmayı seven ebeveynlerin tercihi ise 3 Tekerlekli Spor Bebek Arabalarıdır. Özellikle zor yollarda tercih edilen bu ürün modeli, az sayıda tekerleğe sahip olmasının getirdiği bir çevikliği sahiptir. Son olarak ürün, genellikle tek el ile kapatılabilir; diğer ürün modellerine kıyasla hafif bir yapıya sahiptir.

Neden Bir Bebek Arabası Satın Almalıyım?

Bebek arabaları, genç veya yaşlı farketmeksizin her ebeveynin ihtiyaç duyduğu bir araçtır. Arabalar sayesinde, dışarı çıkarken daha rahat olabilirsiniz. Dilediğiniz yerde durup dinlenebilir, siz dinlenirken çocuğunuzun da güvenliğinden emin olabilirsiniz.

Bebeğiniz yolculuk sırasında uyuyakalırsa araba tentesini örtüp onu rahat ettirebilir, uyanık olduğu vakitlerde ise sizinle birlikte etrafı seyredip eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca yanınıza almanız gereken eşyaları da bebek arabası içerisinde taşıyabilirsiniz. Birçok üründe bulunan bir diğer özellik ise bebek arabalarının içerisinde alt değiştirme bölümünün bulunmasıdır. Böylece her gittiğiniz yerde alt değiştirecek yer aramanıza gerek kalmayacaktır.

Umarız yeni ebeveynler ve ebeveyn adayları için hazırlamış olduğumuz Bebek Arabası Satın Alma Rehberini beğenmişsinizdir. Hem dayanıklı hem de konforlu bebek arabası modellerine sitemizdeki “Bebek Arabaları” kategorisinden ulaşabilirsiniz. Cevap bulamadığınız sorularınızı veya eklemek istediklerinizi yorum bölümüne bize mesaj olarak bırakabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Bir yanıt yazın