Arama

Yılbaşında Çocuklarla Birlikte Yapılabilecek Aktiviteler

Çocuklar ile birlikte aktivite yapmak oldukça keyifli fakat her zaman aklımıza farklı fikirler gelmeyebiliyor, o yüzden size fikir vereceğini düşündüğümüz yeni içeriğimizle karşınızdayız. İşte çocuklu aileler için hazırlamış olduğumuz, 2022 yılına geri sayım yaparken yapılabilecek ev aktiviteleri!

Pamuk Şekerli Soda Yapmak

Hem ucuz hem de lezzetli bir içecek tarifi ile yılbaşı gecenizi renklendirmeniz mümkün. Tek ihtiyacınız olan şey ise soda ve pamuk şekeri! Öncelikle bir bardağın içine pamuk şekeri sıkıştırın, ardından yeterli miktarda sade sodayı bardağa dökün. Bardak başına bir çay kaşığı krema da ekleyip, tat yoğunluğunu artırabilirsiniz. Hazırlaması çok keyifli bir içecek, görüntüsü de bir o kadar güzel. Masanızı renklendirecek bu içeceği yılbaşı gecesi çocuğunuzla beraber hazırlayabilirsiniz.

Balon Partisi Düzenlemek

Bir diğer ucuz ve eğlenceli aktivite önerimiz ise bir balon partisi düzenlemek. Tek yapmanız gereken renkli balonları şişirip tüm odayı doldurmak. Ardından çocuklarınız ile birlikte zıplayıp dans edebilirsiniz.

Ring Pop’lar

Yüzük şekeri ismiyle de bilinen Ring Pop’lardan satın alarak yılbaşı gecenizi eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz. Üstelik bu yüzüklerden su sıkan özelliğe sahip olanları satın alırsanız, eğlenceli bir su savaşı başlatabilirsiniz.

Kutu Oyunları Oynamak

Yılbaşı denince akla ilk gelen şey tabii ki de kutu oyunlarıdır. Tabu, UNO, Tombala ve çok daha fazlası… Çocuğunuzun yaşına uygun olan kutu oyununu seçerek birlikte eğlenebilirsiniz. Hele ki oyunun ucunda bir ödül varsa gecenizin çok daha eğlenceli geçeceğine eminiz.

Yılbaşı Ağacını Süslemek

Yeni yılın vazgeçilmezi olan yılbaşı ağacını çocuğunuz ile birlikte süsleyebilirsiniz. Eğer onun zevkine ve hayal gücüne güveniyorsanız tüm süsleme işini çocuğunuza bırakabilirsiniz. Biz çocukların hayal gücüne çok güveniyoruzJ Yeni yıl hediyelerinizi de yılbaşı ağacının altına dizebilirsiniz.

Birbirinize Tatlı Hediyeler Vermek

Yeni yıl, sevdiklerimiz ile güzel anılar biriktirmek anlamına gelir. Siz de çocuklarınıza güzel bir anı hediye ederek yeni yıla samimi bir giriş yapabilirsiniz. Üstelik bu hediyenin çok da pahalı olmasına gerek yok. Web sitemizdeki hediye rehberi kategorisinde uygun fakat çok güzel hediyeler bulabilirsiniz. Hatta direkt olarak ev yapımı hediyeler vermeyi kural olarak da koyabilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış olacak!

Kar Topu Savaşı Yapmak

Eğer yeni yıl gecesinde daha da çılgın bir eğlence arıyorsanız kartopu savaşı yapmak tam da size göre olabilir. Sıkı sıkı giyindikten sonra sokağa inin ve nefesleri kesen bir kartopu savaşı başlatın! Eğer bulunduğunuz bölgede kar yağmıyorsa ve bu etkinliği yine de gerçekleştirmek istiyorsanız sizin için oldukça yaratıcı bir fikrimiz de var: Çorap savaşı! Kulağa garip gelse de hem daha kuru hem de daha yumuşak bir aktivite olan çorap savaşı ile de eğlenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken kalın havlu çoraplarını sıkıştırıp top haline getirmek ardından çorap savaşını başlatmak! Yine de çok sert olmamaya dikkat etmekte fayda var.

Sessiz Sinema Oynamak

Birçoğumuzun çocukluk oyunu olan sessiz sinemayı ailecek oynayabilirsiniz. Çocuğunuzun hayal gücünü de geliştirmeye yarayacak bu aktivite sayesinde hem eğlenecek hem de çocuğunuzun kendini daha iyi ifade etmesini sağlayacaksınız. Ayrıca ortaya çıkan komik durumlar sayesinde kahkahalara boğulabilirsiniz.

Yeni Yıla Dilek Dilemek

Aslında bir batıl inanç olan bu aktiviteyi bir beklenti içinde olmadan da yapabilirsiniz. Ailecek yeni yıla dair hedef ve hayallerinizi bir kağıda yazıp, geri sayıma az kalmışken birbirinize okuyabilirsiniz. Böylece hem birbiriniz ile olan bağınızı güçlendirecek hem de oldukça eğleneceksiniz.

Sinema Gecesi Düzenlemek

Hem ücretsiz hem de oldukça keyifli olan bu aktiviteyi ailecek gerçekleştirmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken hepinizin seveceği bir film bulmak böylece tüm geceyi gülerek geçirebilirsiniz. Eğer ne izleyeceğiniz konusunda karar vermekte zorlanıyorsanız, “Yeni Yılda Çocuklar İle Birlikte İzlenebilecek Filmler” içeriğimize de bir göz atabilirsiniz. Şayet film izlemek hoşunuza gitmediyse, yılbaşı gecesine özel olarak hazırlanan TV şovlarını da seyredebilirsiniz.

Birbirinize Masal Anlatın

Yeni yıla teknolojiden biraz daha uzakta girmek istiyorsanız bu aktivite kesinlikle size göre. Bir gün önceden kısa bir araştırma ile güzel masalları keşfedin ve yılbaşı gecesi mum ışığı eşliğinde birbirinize anlatın. Fakat anlattığınız öykülerin korkutucu olmadığına, çocuğunuzun anlayabileceği seviyede olduğuna dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Umarız sizler için hazırlamış olduğumuz ‘’Çocuklarla Yapılabilecek Yılbaşı Aktiviteleri’’ yazımızı beğenmişsinizdir. Hepinize sağlıklı ve huzurlu bir yeni yıl dileriz!

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!izde güvenli yolculuklar dileriz, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Bir yanıt yazın