Arama

Bebekler İçin Ev Yapımı Sebze Püresi Tarifleri

Bu yazıyı okuyorsanız eğer bebeğiniz için ek gıda dönemine hoş geldiniz! Doktorunuzdan onay aldıysanız ve bebeğiniz için ek gıda verebileceğiniz dönemdeyseniz size harika tariflerle geldik.

Bebek püreleri ek gıda döneminin en önemli gıdalarından biridir. Bebek püresi nasıl yapılır bilmiyorsanız veya ek gıda püre tarifleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Lolons olarak bebekler için kolay sebze püresi tarifleri derledik. Sebzelerin meyveler kadar besleyici aynı zamanda faydalı besinler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bebeğinizin ek gıdaya geçişte sebze püresi tüketmesi çocuğunuzun ilerleyen yaşlarda sebze yemeklerini yemeye hevesli olması açısından oldukça önemlidir.

Bebekler ek gıdaya ortalama olarak 4.-6. Ayda başlar. Bebeklerin ek gıdaya başladığı bu dönemde gıdalar genellikle az miktarda, sade ve tek ürün olarak verilir. Bebek sebze püresi de bu aşamada en ideal gıdalardan biridir. Bebekler için evde sebze püresi nasıl yapılır diye düşünüyorsanız bu yazımız size oldukça yardımcı olacaktır.

Tariflere geçmeden önce sizi birkaç konuda uyarmak isteriz. Bebeğiniz için sebze püresi hazırlarken kullandığınız ürün, gıda, malzemeler çok önemlidir. Sebze püresi için kullanacağınız sebzeler doğal, ilaçsız, katkısız olmalıdır. Blender ile sebze püresi yapmak oldukça kolaydır,  bu aşamada cam rende ve cam rondo kullanmanız da yine bebeğiniz için en sağlıklı yöntemlerden biri olacaktır. Doktorunuz bebeğinizin ek gıdaya geçmesini onayladıysa eğer, bebeğinizin alerjisi olduğu gıdaları da iyi biliyorsanız ve bebeklere sebze püresi nasıl yapılır diyorsanız haydi gelin sizin için hazırladığımız kolay, sağlıklı ve besleyici sebze püresi tariflerine göz atalım!

 

1.Havuç Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler:  

Yarım adet havuç
Yarım çay kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Havuç önce yıkanır, daha sonra soyulur, en son tekrar yıkanır. Bir çay bardağı su bir tencereye alınır ve havuç haşlanır. Havuç pişince tabağa alınır ve çatalla ezilir, içine yarım çay kaşığı zeytinyağı eklenir. Püreniz hazır, bebeğinize ılıkken yedirebilirsiniz.

 

2.Kırmızı Pancar ve Patates Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler: 

Yarım adet küçük kırmızı pancar
Yarım adet küçük patates
1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Pancar ve patates önce yıkanır,  daha sonra soyulur, en son tekrar yıkanır. Bir su bardağı su  tencereye alınır, pancar ve patates haşlanır. Pişince tabağa alınır ve çatalla ezilir, içine bir çay kaşığı zeytinyağı eklenir. Püreniz hazır, bebeğinize ılıkken yedirebilirsiniz.

 

3.Pirinçli Sakız Kabaklı Bezelye Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler: 

1 çorba kaşığı pirinç
Yarım sakız kabak
1 avuçtan az taze bezelye
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1.5 su bardağı su (Suya 1 çorba kaşığı et suyu ilave edebilirsiniz.)

Hazırlanışı:

Sakız kabak önce yıkanır, sonra soyulur ve küp küp doğranır. Pirinç ve bezelye de yıkanır. 1.5-2 su bardağı su ile güzelce pişirilir. Piştikten sonra çatalla ezilir ve içine zeytinyağı eklenir. Ilıkken bebeğinize yedirebilirsiniz.

 

4.Enginar, Havuç ve Bezelye Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler: 

1 adet enginar
1 avuçtan az taze bezelye
Yarım havuç
Yarım çay kaşığı sızma zeytinyağı
1-1.5 su bardağı su

 

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler önce yıkanır, daha sonra  küçük küçük doğranır, daha sonra tencereye alınıp güzelce pişirilir. Piştikten sonra çatalla ezilir içine zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Ilık olarak bebeğinize yedirebilirsiniz.

 

5.Kereviz, Havuç ve Patates Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler: 

1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 kg kadar kereviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstünü 1 parmak geçecek kadar su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler önce yıkanır, daha sonra soyulur ve tencerede haşlanır. Daha sonra rondaya atılır ve güzelce ezilir. En son zeytinyağı eklenir. Ilık bir kıvamdayken bebeğinize yedirebilirsiniz.

 

6.Brokoli ve Havuç Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler: 

4 çiçek brokoli
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler önce yıkanır, soyulur ve tencerede haşlanır. Daha sonra rondaya atılır ve güzelce ezilir. En son zeytinyağı eklenir. Ilık bir kıvamdayken bebeğinize yedirebilirsiniz.

 

7.Tavuklu Pirinç Püresi (6.aydan itibaren):

Malzemeler: 

2 kibrit kutusu yağsız tavuk göğsü
3 çorba kaşığı pirinç
1 çay kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç

Hazırlanışı:

Tavuk göğsü bir tencerede pişirilir. Piştikten ve ılıdıktan sonra et tiftiklenip ayrı bir kaba alınır, et suyu da ayrı bir kaba alınır. Tencereye, et suyu, tavuk etleri, havuç ve pirinç alınır ve pişirilir. Piştikten sonra isteğe bağlı olarak çatalla ezilir ve zeytinyağı ilave edilir. Ilıkken bebeğinize yedirebilirsiniz.

Kavanoz sebze püresi nasıl yapılır derseniz, bu tip püreler genellikle marketlerde hazır olarak satılır ve de o şekilde bilinir fakat kavanoz sebze püresini evde de yapabilirsiniz, hazırladığınız ev yapımı pürenin ağzını sıkıca kapatarak kavanozlayıp, kavanozlarınızı ters çevirip muhafaza eder ve saklarsanız, dışarı çıkarken yanınıza alıp rahatlıkla bebeğinize yedirebilirsiniz.

En son olarak size hatırlatmak istediğimiz şey ise, bu tarifleri uygularken doktorunuzun onayını almanız, bebeğinizin alerjen durumunu kontrol etmeniz, bunun için de 3 gün kuralını uygulamanız yani bebeğinize ürünleri tattırarak ilerlemeniz olacaktır. Bebekler için ev yapımı sebze püresi tarifleri her ne kadar sağlıklı olsalar da püre yapımında kullandığınız herhangi bir ürüne bebeğinizin alerjisi olabilir.

Sizin için hazırladığımız 7 adet bebek sebze püreleri tarifi mutfakta işinizi çok kolaylaştıracak. Bebekler için sağlıklı sebze püreleri tariflerimizi yemek defterinize eklemeyi unutmayın. Bebeğinize şimdiden afiyet olsun dileklerimizi sunuyor ve bir başka tarifte görüşmek üzere diyoruz!

Kaynakça:

www.kidsgourmet.com.tr

Bir yanıt yazın