Arama

Yeni Yılda Çocuklarla Birlikte İzlenebilecek Filmler

Yeni yıla oldukça az bir süre kalmışken ailecek izleyebileceğiniz filmlerden bir liste hazırladık! Eminiz ki listede bulunan her film, yeni yılın sıcaklığını ve yeni yıl ruhunu evinize yansıtacaktır. Haydi başlayalım!

Charlie’nin Çikolata Fabrikası

Daha önce hiç Roald Dahl okudunuz mu? Her eserinde umut etmenin önemine, yanlış yollar göze güzel gelse de doğru yoldan gitmenin her zaman bizim için doğru olduğuna değinen bu ünlü yazarın, aynı isimdeki kitabından uyarlanan 1971 yılında çekilmiş bu filmi izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Yoksul bir ailede yaşayan kahraman çocuğun, karşısına çıkan bir fırsat sonrasında çikolata fabrikasının varisi olmasını anlatan bu film kesinlikle çocuklarınıza çok şey katacaktır. 6 yaş ve üzeri çocuklarınız ile birlikte izleyebilirsiniz.

Klaus

2019 yılında yayınlanan “Klaus” isimli bu filmin 7 yaş ve üzeri çocuklar için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Sergio Pablos ve Carlos Martínez López tarafından yazılıp yönetilen film, Dünya’nın en mutsuz yerlerinden birinin dönüşümünü konu alıyor. 8.2 IMDB puanıyla birlikte, drama ve komedinin işlendiği bu filmde İspanyol Noel gecelerinin izleri olduğunu söyleyebiliriz.

Home Alone

Aslında birçoğumuzun aşina olduğu bu film, Kevin’ın ailesinin Fransa’ya giderken Kevin’ı evde unutması ile başlıyor. Buradaki asıl sorun ise ailenin oturduğu semte bir hırsız çetesinin dadanmış olmasıdır. Yüksek heyecan ile bir solukta izleyebileceğiniz bu filmi 10 yaş ve üzeri çocuklarınızla izleyebilir, izlerken de kahkaha krizine girebilirsiniz. Filmin “En İyi Müzik” Oscar Ödülü’nü de almış olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Mickey’s Once Upon A Christmas

Disney yapımlarının sevilen karakteri Mickey ile harika bir yılbaşı gecesine ne dersiniz? 1999 yılında yayınlanan bu filmde Mickey’nin yılbaşı maceralarına tanıklık ediyoruz. Yaş sınırının olmadığı bu film, 7.2 IMDB puanı ile izleyenleri tarafından oldukça beğenilmiş görünüyor.

Angela’nın Noel’i

Angela isimli başrolün, yılbaşında herkesin güvende olmasını istemesini konu alan bu film, 1910’lu yılların İrlanda’sında geçiyor. Yine yaş sınırının olmadığı bu tatlı animasyon filmi, yılbaşı gecesi olmasa bile herhangi bir vakitte çocuğunuzla izleyebileceğiniz bir film. ‘’Sınıfının En İyisi’’ ve ‘’En İyi Özel Yapım’’ dallarında iki Kidscreen Ödülü kazandığını söylemeden geçmeyelim.

Hediye Operasyonu

Arthur isimli karakter hem sakar hem de Noel Baba’nın oğludur. Yeni yıla girerken ortaya çıkan büyük bir sorunu çözmek de yine ona kalmıştır: ‘’Sevimli bir kıza hediye yetiştirmek!’’ Acaba hem saf hem de sakar olan karakterimiz hediyeyi zamanında teslim edebilecek mi? 2011 yılında yayınlanan bu komik film, listenin içerisinde en sevdiklerimizden.

Mutlu Yıllar, Charlie Brown!

Peanuts serisinden birçoğumuzun tanıdığı Charlie Brown karakteri bir yılbaşı eğlencesine davet edilmiştir. Fakat aynı zamanda “Savaş ve Barış” isimli dünya klasiğini okuyup bir rapor hazırlaması gerekmektedir. Sizce Charlie partiye zamanında gidebilecek mi? 1986 yılında yayınlanmış olan “Mutlu Yıllar, Charlie Brown!”, hem size nostalji yaşatacak hem de çocuğunuzu kahkahalara boğacak.

Noel Günlükleri

Her zaman Noel Baba’nın kızağına binmeyi hayal eden Kate ve Teddy isimli iki gencin bu heyecan dolu hikâyesi mutlaka izlenmeye değer. 2011 yılında yayınlanan bu filmin, 8 yaş ve üzeri izleyicilere uygun olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Pinokyo

Yine hem sizin hem de çocuğunuzun seveceği bir filme listemizde yer veriyoruz. Carlo Collodi tarafından kaleme alınan “Pinokyo” isimli kitabın çevirisi olan bu film, çocuklara yalan söylememeyi, hayallerinden asla vazgeçmemeyi ve dürüstlüğü öğretmek amacıyla yazılmış. Filmde ise konuşabilen tahta bir oyuncağın, her yalan söylemesinde burnunun uzaması anlatılıyor. Son olarak Pinokyo’nun ilk olarak 1911 yılında sinemaya yansıtıldığını da belirtelim. Yani bu filmi beğenmemenize neredeyse imkân yok diyebiliriz!

The Snowman

1982 yapımlı bu animasyon filmi Raymond Briggs’in kitabından beyaz perdeye aktarılmış bir animasyon efsanesi olarak da biliniyor. Youtube üzerinden de izlemenizin mümkün olduğu bu animasyon filmi, 26 dakika uzunluğunda adeta çerezlik bir film.

Kış ve yeni yıl temalı filmler içimizi ısıtırken çocuklarımızın da içini mutlulukla doldurur. Yeni yıl akşamı ne izlesek diye düşünmek zorunda kalmamak için film önerileri listemizi kaydetmeyi unutmayın.

Lolons ailesi olarak sağlıklı ve huzurlu geçireceğiniz bir yeni yıl dileriz!

Bir yanıt yazın