Arama

Bebeklerde Hıçkırık Neden Olur?

 

Bebeklerde hıçkırık tutması neden olur? Yeni anne baba olan kişiler bebeğinin neyi neden yaptığını her zaman merak eder. Bu özellikle bir hastalıklarının, problemlerinin olup olmadığını anlamak içindir. Zira kendilerini anlatamadıkları için hareketlerinden bir sonuç çıkarmak istenir.
Bebeklerde hıçkırık özellikle küçüklerde sık sık görülür. Bunun temel nedeni midenin hızlı bir biçimde büyümesidir. Böylece hıçkırığa neden olan sinir uyarılır. Beslenme ardından bu durum sıklıkla yaşanır.

Süt Saklama Poşeti Nedir?

Süt saklama poşeti anneler tarafından, anne sütünün sağılarak saklanmasını sağlayan poşettir. Anne sütünün steril bir şekilde saklanabilmesi ancak süt saklama poşeti ile mümkündür. Süt saklama poşeti hem çalışan annelerin hem de diğer durumlarla anne sütünün saklanıp daha sonra kullanılmasını sağlamaktadır. Poşet içerisindeki süt herhangi bir şekilde zarar görmez ve besleyiciliğini kaybetmez.

Süt Saklama Poşeti Kullanımı Nasıl Olur?

Süt saklama poşeti oldukça hassas bir şekilde sunulmaktadır. Gerekli testlerden geçirildikten sonra paketlenmeden önce tekrardan hijyen koşullarına uygun olacak şekilde sterilizasyondan geçirilip paketlenmektedir. Ağız kısmında kilit sistemi bulunması ikinci bir açılmaya kadar steril bir biçimde kalmasını sağlayacaktır.

Süt Saklama Poşeti Tek Kullanımlık Mıdır?

Süt saklama poşetleri steril hale getirildikten sonra ağız kısmında bulunan kilit kapatılır. Bu kilidi açıp kullandıktan sonra bu sterillik bozulur. Kısacası süt saklama poşeti tek kullanımlıktır. İkinciye kullanılırsa normal bir poşetten bir farkı kalmayacaktır.

 

Süt Saklama Poşeti Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Süt saklama poşeti kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat etmeniz hijyenik bir kullanım için çok önemlidir.

– İlk olarak süt saklama poşetini kullanamadan önce yıkamanız gerekmiyor. Hiçbir ön yıkama işlemine ihtiyaç duymayan süt saklama poşetinde yıkanması durumu kesinlikle olmamalıdır.
– Süt saklama poşetini kullanamadan önce mutlaka göz ile kontrol etmeniz gerekiyor. Herhangi bir delik, yırtık durumu söz konusu ise poşeti kullanmayın.
– Süt saklama poşetinin en önemli unsuru olan ağzında bulunan kilidi tam olarak kontrol etmelisiniz. Bu kısımda bir sorun bulunuyorsa kullanmamalısınız.
– Süt poşetini kullanım esnasında ise ağzının iyi bir şekilde kapandığından emin olmalısınız.
– Poşeti soğuk veya oda sıcaklığında saklayacağınız için kullanım esnasında kesinlikle ısıtmamalısınız. Sütü ısıtmak istiyorsanız öncelikle güvenli temiz bir kaba alın daha sonrasında biraz ısıtabilirsiniz.
– Delici ve kesici aletlerin olduğu ortamlarda saklamamalısınız. Süt saklama poşeti her ne kadar diğer poşetlere göre daha dayanıklı olsa da kesici ve delici aletler tarafından zarar görebilir.
– Süt saklama poşeti kullanıldıktan sonra çöpe atılmalıdır ikinci kere kullanıma uygun değildir.
Süt Saklama Poşeti Sağladığı Faydalar Nedir?
Süt saklama poşetinin sağladığı pek çok fayda bulunmaktadır. Bu faydaları sizler için sıraladık.
– Anne sütünden mahrum kalmayan bebeklerin gelişimi desteklenir.
– Çalışan anneler, çocuklarını anne sütü olmadan büyütmek zorunda kalmaz.
– Anne sütünü hijyenik bir şekilde saklama imkânı sunar.
– Ağız yapısının özel olmasıyla anne sütü kolay bir şekilde içine doldurulur.
– Herhangi bir seyahat esnasında, bebeğinizi emzirmeniz gerekmeyecektir. Bu sayede rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın