Arama

Kanguru Kullanımının Anneler ve Bebekler Açısından Önemi

Bebeklerinizi taşıma esnasında tercih edebileceğiniz en konforlu ve rahat kullanıma sahip olan bebek taşıma araçları arasında yer almaktadır. Kanguru ismi kanguruların yavrularını kese kısmında taşımasından ilham alınarak bu taşıma ürününe kanguru adı verilmiştir. En konforlu taşıma ürünlerinden biri olan kanguru, bebeğinizi en konforlu şekilde taşımanızı ve anneye yakın pozisyonda

olmasını sağlayarak bebeğin daha huzurlu bir şekilde gezmesini amaçlamışlardır. Bebekleri taşıyıcı ürünler günümüzde annelere birçok kolaylık sunmaktadır. Markete giderken, toplu taşıma aracı kullanırken bebek arabası ya da puset tarzı elle kullanması gereken araçlarla hareket etmekte zorlanılmaktadır. Kanguru aslında bu konuda da annelere kolaylık sunmaktadır. Annelerin dışarıda yaptığı işler sırasında iki elini de rahat bir şekilde kullanması amaçlanarak kanguru taşıyıcılar üretilmiştir. Anne iki elini de rahat bir şekilde kullanırken hem bebeğin güvenliği ve sabit pozisyonda durması hem de güvenli bir şekilde seyahat etmesi düşünülerek tasarlanmıştır. Kanguru taşıma araçları bebeklerin anneleri ile doğrudan bir şekilde temas etmesini sağlar hem de bebek kendini güvende hissettiğinden dolayı daha bir şekilde kanguru ile seyahat edebilmektedir. Hem anne ile göz teması kuracak şekilde yani annenin ve bebeğin göğüs kısmı temas edecek şekilde, ya da bebeğin sırt kısmı annenin göğsüne hizalanacak şekilde kanguru kullanılabilmektedir. Çift yönlü kullanıma sahip olan bebek taşıma kangurularında bu özellik bulunmaktadır.

 

Bebekler Kanguruyu Ne Zamana Kadar Kullanabilir?

Bebek taşıma aracı olarak kullanılan kanguru, belirlenmiş standartlara göre 20 kiloya ve 4 yaşına kadar kullanabilmektedir. Fakat 3-4 yaş arasındaki çocuklar kanguruda seyahat etmeyi yerine yürüyerek dışarıyı keşfetmeyi tercih etmektedirler. Fakat kanguru seven bebekler 4 yaşına kadar kanguruyu kullanabilirler. Burada bebeğin kilosuna dikkat etmekte oldukça fayda vardır. Annenin beline fazla yük binmesi durumunda fiziksel rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Bundan dolayı 20 kilo üstü çocukların kanguruda taşınması genellikle tavsiye edilen bir kullanım desteklenmemektedir.

Kanguru Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kanguru seçiminde öncelikle dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ise bebek ürünleri satan mağazalarda beğendiğiniz kanguruları denemeniz olacaktır. Kullanım kolaylığı, bebeğin içine konma kolaylığı ve benzeri şeyleri bu aşamada test ederek size en uygun kanguru modelini bulabilmeniz mümkündür.

Bunun yanı sıra hem sağlıklı materyallerden üretilmiş hem de çevre dostu olan malzemelere sahip kanguru modellerini seçebilirsiniz. Bebeğiniz sürekli olarak kanguru ile temas halinde olacaktır. Kangurunun sağlıksız ve sert bir yapıda olması bebeğinizin cildine zarar verebilir. Bunun önüne geçebilmek için kangurunun dayanıklı, sağlıklı ve yumuşak bir malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Terletmeyen kumaşa sahip kangurular anneler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Buradaki amaç hem bebeğin terlememesi hem de ebeveynlerin bebeği taşıma esnasında terlememesidir. Burada nefes alan bir kumaşa sahip kanguru modeli tercih etmeniz büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bebek taşıma aracı olan kanguruların ağırlığı eşit bir şekilde dengelemesi en önemli konular arasında yer almaktadır. Annenin omuz, boyun ve bel kısmında binen ağırlığın eşit bir şekilde dengelenerek fiziksel açıdan rahat olması önemlidir.

Yedinci aydan itibaren tercih edilen bebek taşıma aracı olan kanguru alt destek aparatları ile satın alınmalıdır. 7. Aydan itibaren bebeğiniz hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir. Bu hızlı gelişimleri hem kilo hem de boylarına doğrudan yansıtmaktadır. Destekli kanguru tercih ederseniz kilosu aniden artan bebeklerin taşınması daha kolay olacaktır. Ayrıca belinizde oluşacak baskı azalacaktır.

Kangurularda bebek baş desteğinin bulunması gerekmektedir. Bebeğiniz kanguru ile seyahat ederken uyuyabilir. Bu uyuma esnasında başının savrulup, boynunun zarar görmemesi için baş desteği mutlaka olmalıdır.

Kanguru taşınan bebeğin vücut şeklini almalı ve boyun desteğinin mutlaka sağlanması gerekmektedir. Bebeklerin elleri çok fazla yukarıda kalmamalı ve bacaklarının aşağıya sarkıtılmaması gerekmektedir. Destekleyerek bacakların aşağıya doğru sarkması engellenmelidir.

Kanguru Nasıl Kullanılmaktadır?

Bebek taşıma aracı olan kanguruyu kullanırken annelerin dikkat etmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu adımla sayesinde doğru bir taşıma gerçekleştirebilirsiniz.

Bebek taşıma aracı olan kanguruyu ilk öncelikle bel kısmına takmanız gerekmektedir.

Kangurunun arka kısmında yer alan klipsi takmalısınız. Bu klipsin tam olarak takıldığına emin olmalısınız.

Kanguruda bulunan baş desteğini kullanarak bebeğinizin boynunun sabit bir şekilde durmasını sağlamalısınız.

Askı aparatlarının boyutunu ayarlayarak bebeğinizin rahat edebileceği bir pozisyona getirebilirsiniz.

Ürünü takarken aynadan yardım alarak bu adımları doğru bir şekilde gerçekleştirip gerçekleştirmediğinizi kontrol edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın